Τι είναι το ArtDrop

Το ArtDrop είναι χώρος δημιουργικής έκφρασης και επικοινωνίας για θέματα λογoτεχνίας. Απευθύνεται σε καθένα που έχει ενδιαφέρον για όλα τα είδη της λογοτεχνίας και νοιώθει να τον αφορά, ίσως και ως δημιουργό.

 

Η βασική δραστηριότητα (επιλογή Σταγόνες) είναι αυτή της παρουσίασης και του σχολιασμού λογοτεχνικών έργων κάθε τύπου (μυθιστόρημα, ποίημα, διήγημα, θεατρικό, κ.λπ). Του αποκλειστικά θετικού σχολιασμού έργων που, κατά την υποκειμενική μας κρίση, βρίσκουμε ότι έχουν κάποια ποιότητα και ενδιαφέρον. Σημασία έχει η ανάδειξη του καλού, σ' αυτό μας ενδιαφέρει να συμβάλουμε. Όποιος επιθυμεί μπορεί να μας στείλει έργο του για να το ανεβάσουμε. Θα το κάνουμε όμως αν βρούμε δυο καλά λόγια να πούμε. Αν δεν τα βρούμε, αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι το έργο δεν είναι καλό. Ίσως απλά εμείς, με την υποκειμενική μας ματιά, να αποτύχαμε να δούμε καλά μέσα του, να το νιώσουμε. Εκ των προτέρων ζητούμε την κατανόησή σας. Αν θέλετε να στείλετε έργο σας για πιθανή ανάρτηση (με τις προϋποθέσεις που αναφέραμε πιο πάνω) χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα βρείτε στην κύρια σελίδα.

 

Απ΄ τη σελίδα Εκδόσεις μπορείτε να διαβάσετε τις εκδόσεις μας. Είναι θέμα αρχής να προσφέρεται μερική ή πλήρης πρόσβαση σε όλα μας τα βιβλία. Αν ξεχωρίσετε κάτι, μπορείτε μετά να το προμηθευτείτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα που διατηρούμε (επιλογή Κατάστημα). Το ArtDrop φιλοδοξεί στην προώθηση επιλεγμένων έργων για δημοσίευση στο εξωτερικό, στην αγγλική γλώσσα. Προς τα μέσα του 2016 θα υπάρξουν αναλυτικές σχετικές ανακοινώσεις. Δημόσιοι σχολιασμοί για τις εκδόσεις μας και για το Artdrop υπάρχουν στη σελίδα Άλλων γνώμη.

 

Στη σελίδα Νέα υπάρχει πληροφόρηση για εγχώρια δρώμενα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα. Θα προσπαθήσουμε όμως να ενημερώσουμε το ελληνικό κοινό για διεθνείς ευκαιρίες, για διεθνείς διαγωνισμούς. Στη σελίδα "Οι μεγάλοι" τέλος υπάρχουν μερικές βαριές σταγόνες, μια επιλογή κειμένων απ΄ τη μεγάλη λογοτεχνική παράδοση της χώρας.

 

===

To ArtDrop υποστηρίζεται από την κυπριακή εταιρεία POLIS21, ως μια μη κερδοσκοπική δράση κοινωνικής ευθύνης. Ανάλογα με τους πόρους μας, το υλικό που θα σχολιάζεται (θετικά) θα προωθείται για δωρεάν διαφήμιση απ' τη σελίδα μας στο facebook σε στοχευμένα ακροατήρια ώστε να φθάνει σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Copyright © 2015